Contacteer ons
Jenny

Telefoonnummer : 86-19925421817

WhatsApp : +8613724374817

PON-principe

October 30, 2020

Met de popularisering van Ethernet-technologie in het metropolitane area network en de ontwikkeling van breedbandtoegangstechnologie, hebben de mensen breedbandpon-technologieën met een tarief van 1   Gbit/s of meer, met inbegrip van de technologieën van EPON en GPON-voorgesteld: „E“ verwijst naar Ethernet, „G“ verwijst naar gigabitniveau.

 

De relevante normen van EPON en GPON worden geformuleerd door verschillende normenorganisaties. Onder hen, wordt EPON voorgesteld door IEEE   802.3ah, dat Ethernet-technologie met PON-technologie combineert. Zijn doel is een punt-tot-meerpuntvezeltoegang van Ethernet van het structuurbeetje systeem van de de optische op de eenvoudigste manier te bereiken. GPON-de technologie wordt gestandaardiseerd door ITU, het belangrijkste doel is Gbit/s-tarief te bereiken, en kan de veelvoudige diensten steunen, en alle diensten optimaliseren.

 

PON is samengesteld uit optische lijnterminal (OLT), fotosynthese/splitser (Spliter) en optische netwerkeenheid (ONU), en keurt een boomtopologie goed. OLT wordt geplaatst op het hoofdkantoor om de kanaalverbinding toe te wijzen en te controleren, en heeft controle, beheer en onderhoudsfuncties in real time. ONU wordt geplaatst op de gebruikerskant, en OLT en ONU worden verbonden door een passieve fotosynthese/een splitser.

laatste bedrijfsnieuws over PON-principe  0

PON gebruikt Golflengteafdeling het Simultaan overseinen (WDM) technologie om bidirectionele signaaltransmissie tegelijkertijd te verwerken. De stroomopwaartse en stroomafwaartse signalen gebruiken verschillende golflengten, maar in dezelfde optische vezel overgebracht. De richting van OLT aan ONU/ONT is de stroomafwaartse richting, en vice versa is de stroomopwaartse richting. De stroomafwaartse richting gebruikt 1490nm, en de stroomopwaartse richting gebruikt 1310nm.

laatste bedrijfsnieuws over PON-principe  1