Contacteer ons
Jenny

Telefoonnummer : 86-19925421817

WhatsApp : +8613724374817

De belangrijkste Technologie van GPON-Dynamische Bandbreedtetoewijzing (DBA)

July 9, 2019

Technologie de dynamische van de bandbreedtetoewijzing (DBA) verwijst naar de technologie die aan diverse veranderingen in het gebruikerstarief door de bandbreedtedynamica in real time van elke ONU in het GPON-systeem te veranderen om het bandbreedtegebruik van het systeem te verbeteren aanpast. De opstraalverbindingstoegang van het PON-systeem is over het algemeen gebaseerd op de combinatie van centrale controletoewijzing op bestelling en vaste toewijzing, d.w.z., de statische bandbreedtetoewijzing en dynamische die bandbreedtetoewijzing in itu-t G983.4 wordt gespecificeerd, en volgens het bedrijfsniveau toegewezen. Voor datacommunicatie in GPON, is deze veranderlijke tariefdienst niet geschikt voor statische bandbreedtetoewijzing. Het is noodzakelijk het gebruik van de systeembandbreedte door dynamische bandbreedtetoewijzing zeer om te verhogen, d.w.z., DBA technologie volgens de behoeften van ONU-de uitbarstingsdiensten. De gebruiksefficiency van opstraalverbindingsbandbreedte wordt verbeterd door bandbreedte tussen Verantwoordelijkheid dynamisch aan te passen. Volgens de kenmerken van de aanbevelingen van GPON en G983-, kan men weten dat de specifieke eisen ten aanzien van dynamische bandbreedtetoewijzing zijn: transparante zaken, hoog bandbreedtegebruik, lage jitter en vertragingskenmerken, eerlijke bandbreedtetoewijzing, sterk signaal, realtime, QoS die de verschillende diensten waarborgt.


1.1 soorten bandbreedte
De GPON-norm volgt de verordeningen voor QoS-steun in BPON. Itu-t identificeert duidelijk vier prioritaire niveaus van bandbreedte in BPON standaardg. 983,4 en GPON standaardg984.3 [2]. Zij zijn de vier soorten Verzekerd Vaste bandbreedte, niet-Resured, en best-Ffort, die vaste types is, waarborgde types, niet-gewaarborgd types, en het best mogelijke type van bandbreedte. Tegelijkertijd, is de transmissiecontainer (t-inh.) van de basiseenheid van de bandbreedtetoewijzing in het GPON-opstraalverbindingssysteem verdeeld in vijf types volgens het type van bandbreedte het gebruikt. De prioritaire die toewijzingsregeling op bedrijfsniveau wordt gebaseerd kan goede QoS-bescherming voor zaken bieden terwijl het uitvoeren van efficiënte DBA. Daarom is het belangrijk voor DBA de kenmerken van diverse bandbreedtemiddelen duidelijk om te erkennen en het toepassingsgebied van t-inh. te begrijpen.


1.2 transmissieschip t-inh.
Zoals vroeger aangehaald, heeft GPON vier soorten bandbreedte, kan elk type van bandbreedte bepaalde QoS vereiste zaken steunen: T_CONT waarborgt onrechtstreeks de QoS-behoeften van de dienst door specifieke soorten bandbreedte voor de zaken te verstrekken. Of t-inh. een bepaald die QOS-vereiste kan steunen hangt volledig af van of t-inh. de bandbreedte kan verstrekken wordt vereist om aan de QoS-behoeften van de dienst te voldoen. Als t-inh. de bandbreedte verstrekt wordt vereist om aan de QoS-vereisten van zaken te voldoen, kunnen de zaken die worden ontvangen. Van de vijf soorten t-inh., verstrekt het type t-inh. van typel slechts Vaste typebandbreedte; Type - type 2 verstrekt slechts de bandbreedte van het Assemblagetype: Type 3 type verstrekt de bandbreedte van het Assemblagetype en het niet-Hulptype; Het tyPe4-type verstrekt slechts best-Inspanningstype bandbreedte: het type5-type is de eerste vier soorten fusie die allerlei bandbreedte kunnen verstrekken en allerlei zaken steunen. Deze vijf t-CONTs worden soms bedoeld in dit artikel als t-CONTs voor Types 1, 2, 3, 4, en 5, respectievelijk.
1.3 GPON-Implementatie van DBA
Volgens het protocol, DBA van GPON omvat het proces de volgende vijf stappen: de opsporing van de congestiestatus, de congestiestatus aan OLI rapporteren, OLT-de herdistributie volgens de geleverde parameters, OLT-de distributieinformatie volgens de bijgewerkte bandbreedtedistributie, en t-inh. de autorisatie die van het typebericht, voeren overleg voor beheersinformatie in uit DBA. Het DBA proces wordt getoond in Figuur 2 [3].

 

Op de Structuur en de Basistechnieken van GPON-Systeem
Figuur 2 GPONDBA-Procesgrafiek
Volgens de termijnen van de overeenkomst, is DBA van GPON verdeeld in twee wijzen: men is dat ONU zijn eigen staat en vereiste bandbreedte aan OLT meldt, en die OLT voert DBA op ONU uit op gemelde gegevens, de zogenaamde in staat-gebaseerde rapportering wordt gebaseerd. Dynamische bandbreedtetoewijzing (SR-DBA, Statusrapport DBA): Andere is dat ONU niet om aan OLT te hoeven te rapporteren. OLT voert automatische dynamische bandbreedtetoewijzing van zijn eigen verkeer controlefunctie uit, d.w.z., dynamische die bandbreedtetoewijzing op niet-staat-gebaseerde rapporten wordt gebaseerd (nsr-DBA, op Statusrapport DBA).